A Te edzésed. A Te szabadságod.

Bemutatkozás

Suri Andrea vagyok, az Espirito mozgásprogram megálmodója. Aerobik edző, személyi edző, Step Aerobik-, Zumba-, Espirito- & Gymstick oktató.
Megtanítalak mozogni. Mentorodként fogom meg a kezed, és megtanítalak helyesen, kecsesen, egészségesen mozogni és edzeni.

Olyan szakmát szerettem volna űzni, amiben igazán örömömet lelem, ahol emberekkel foglalkozhatok, taníthatok, sportolhatok, táncolhatok és mosolyt csalhatok mások arcára. Ezért lettem edző 2010-ben. Már mielőtt 2009-ben elkezdtem az edzői alaptanfolyamot tudtam, hogy edzőként olyan nőkkel szeretnék foglalkozni, akik a korábbi önmagamhoz hasonlóan összezavartak, súlyproblémákkal küzdenek és nem találják a megoldást a problémájukra. Mindig is ezeknek a nőknek szerettem volna segíteni, hogy sok kudarcba fulladt próbálkozás után, végre megtalálni a helyes irányt.

Pontosan ezért az egyik legfontosabb célom, hogy minden órán mindenki jól érezze magát és megismerje a mozgás valódi szeretetét és felszabadító erejét úgy, hogy közben megtanul sportolni és egészségesen élni. Különös gondot fordítok arra, hogy az edzések szórakoztató, magával ragadó hangulatban teljenek, de emellett, az edzés céljának megfelelően hatékony és nem utolsó sorban preventív legyen minden egyes óra.

Végzettségeim:

2010. Zsigmond Király Főiskola: Kommunikáció szakos bölcsész, 
művelődésszervező
2010. Fitness Company (IFAA): Aerobic sportedző
2011. Fitness Company (IFAA): Step aerobic edző
2011. Zumba Instructor Network: Zumba Instructor
2011. Fitness Company (IFAA):  Burlesque workshop
2011. Fitness Company (IFAA):  Gymstick Muscle Trainer
2012. Fitness Company (IFAA):  Személyi edző
2016. Fitness Company (IFAA) : Gymstick Elite Trainer

Tapasztalataim:

2011      Domb sportcentrum (Budaörs)
               Az első hely, ahol kezdőként valódi lehetőséget kaptam, ezért  a mai napig nagyon hálás vagyok nekik.

2011 - 2012 Kék Lótusz Életmódközpont
                Helyettes edzőként kerültem ide és végül vezetőként távoztam. Rengeteget tanultam itt arról, hogyan kell megszervezni és életben tartani egy edzőtermet. Néha nagyon nehéz volt szakmailag és emberileg is, de itt szereztem életem legfontosabb tapasztalatit, ráadásul fantasztikus emberekkel dolgozhattam együtt.  

2012 - 2016 Újpalota - Az első Csapat!
                Elindultak az első, önállóan szervezett órák Újpalotán és elkezdett kialakulni egy igazán jó, csupaszív csapat, akikkel együtt sírtunk, nevettünk és ünnepeltünk.

2015-2016 Libertad Mozgás- és Életmódközpont
                Itt tanultam meg  napi szinten alkalmazni mindent, amit elméletben már tudtam a pulzukontrollról. Itt tanultam meg a gyakorlatban, hogy milyen óriási felelősség olyan embereket edzeni, akiknek magas a vérnyomása, aki cukorbeteg, pajzsmirigy alulműködése van, vagy inzulinrezisztens. Itt tanultam meg vészhelyzetben cselekedni és itt tudtam meg azt is, hogy magam is inzulinrezisztens vagyok. A Libertad az életem része lett, sokkal jobb edző lett belőlem: tapasztaltabb és körültekintőbb lettem, ráadásul óriási gyakorlatot szereztem az inzulinrezisztens nők edzésében is. Szerettem mindenkit ebben a szuper csapatban és nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ott lehettem. Nehéz szívvel váltam meg tőle.

2017 január Megnyitottam életem első, önálló Mozgásközpontját
                Rengeteg munka, tanulás, és gyűjtögetés után végre sikerült megvalósítani életem egyik nagy álmát és megnyitottam az első, saját stúdiómat. Üzletvezetőként rengeteg új kihívás elé kellett néznem, melyekből nagyon sokat tanultam. Életem legjobb élménye volt, és a mai napig arra vagyok a legbüszkébb, hogy mindezt sikerült elérnem. Annál is inkább, hiszen a Mozgásközpont működése alatt, kitartó munkával számos hölgyet lefogyasztottunk, kigyógyítottunk a cukorbetegségből, megtaníttottuk helyesen mozogni és megszüntettük a fájdalmaikat, ezzel sikerült számukra sokkal jobb, egészségesebb, minőségibb, és vidámabb  hétköznapokat teremteni. Sajnos a központot 2018 májusban családi okok miatt be kellett zárnom, de már akkor is úgy éreztem, hogy ennek így kellett lennie. Tökéletes kezdet volt ez, de a saját Mozgásközpontom végleges helyét még nem találtam meg. Nem adtam fel az álmaimat, hiszen pontosan látom a céljaimat, és megyek tovább előre, a megvalósítás felé. Addig is bármikor ellátogathatsz az edzéseimre, a Kozák Téri Közösségi Házba.

Fotó: Homoki Viktória